maandag 18 juli 2011

Immunotherapie

Afgelopen week ben ik begonnen met immunotherapie. Dit zou er misschien voor kunnen zorgen dat mijn hooikoorts minder wordt of misschien wel helemaal verdwijnt! Lijkt me heerlijk! Ik wist helemaal niet dat er zoiets bestond. Ik ging ook nooit naar de dokter voor m'n hooikoorts. Ik haalde gewoon anti-histamine pilletjes bij de apotheek of drogist. Die pilletjes werken wel een beetje, maar eigenlijk te weinig en te kort. Ik heb wel eens gevraagd bij de apotheek of er iets sterkers bestaat op recept, want dan zou ik toch nog even bij mijn huisarts daarvoor langsgaan. Maar zij vertelde me dat dat er eigenlijk niet is. Daar had ik me bij neergelegd.

Toen werd ik een keer uitgenodigd voor een allergietest, en aangezien ik elk jaar wel eens een flinke uitslag krijg en geen idee heb waar het vandaan komt, ben ik daar naar toe gegaan. Maar het was geen uitgebreide test helaas. Er werd op hooikoorts en allergie voor huisstofmijt getest. Ik wist natuurlijk al dat ik hooikoorts had. Maar ik dacht altijd dat ik alleen op boompollen reageerde, omdat het altijd al in februari begon. Toch bleek dat ik ook voor graspollen allergisch ben. Dat verklaard wel een hoop hoor. Ik snapte nooit waarom het bij mij altijd zo lang moest duren.

En toen vertelde de allergieconsulente over immunotherapie. Hooikoorts is dus wel te behandelen! Ik moest er maar goed over nadenken of ik dit wel wilde doen. Ik wilde dit meteen! Je hoeft alleen druppeltjes en een pilletje een minuut onder je tong te houden. Ik moest het eerst ook nog met mijn huisarts bespreken. Hij was er ook heel serieus over, dat het moeilijk is om vol te houden, en dat ik er nog maar eens goed over na moest denken. Het is iets dat je 3 tot 5 jaar moet volhouden en er zijn geen garanties dat het ook gaat werken. Tja, ik hoor nog niks ernstigs hoor, ik wil het nog steeds doen! Als het de klachten zou kunnen verminderen dan vind ik het wel waard!

Dus ben ik begonnen. Met druppeltjes. Die zijn voor de boompollen. Ik merk er gelukkig niks van. Ik dacht dat ik jeuk in m'n mond zou krijgen, maar dat is tot nu toe nog helemaal niet het geval. In september ergens begin ik met pilletjes. Die zijn voor de graspollen. Helaas ben ik ook allergisch voor allerlei fruit en rauwe groente, maar daar helpt dit niet tegen. Echt jammer. Ik wil zo graag het goede voorbeeld aan mijn dochter geven en lekker fruit eten. Helaas pindakaas. Ik ben benieuwd of wel m'n hooikoorts minder gaat worden! Maar dat merken we pas volgend jaar waarschijnlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor het bezoeken van mijn site! Ik vind het erg leuk als je een reactie achter zou laten!